COVID-19.

In verband met persoonlijke overtuiging heb ik besloten alleen nog maar volledig gevaccineerde klanten aan te nemen. Bovendien zit ik tot september 2022 vol.

Bij koorts of verkoudheidsklachten vraag ik jullie om te testen en binnen te blijven en om de uitslag met mij te communiceren. Andersom geldt dit uiteraard ook. Vraag bij de inschrijving naar de huidige stand van zaken en dan kijken we dan samen naar de mogelijkheden. Mocht je meer informatie willen dan kan je mij mailen. Ik volg hierin de richtlijnen van het RIVM.

Bewuste’ en zelfstandige kraamzorg is momenteel enorm gewild en in opkomst bij de bewuste ouder (to be). De meer holistische benadering van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd passen steeds beter in het beeld van de zelfstandige en kritische vrouw anno 2022! Die net even dat beetje meer verwacht en wenst maar ook heel duidelijk eigen inbreng en regie wenst en daarbij een netwerk van geboortewerkers om zich heen heeft verzameld die daar op aansluiten. Echt maatwerk dus. Als een grote standaard organisatie niet bij je wensen aansluit denk dan eens outside the box. Kraamzorg Stad&Gracht staat voor bewuste keuzes maken in een gemedicaliseerde samenleving. Ik hoop het antwoord te zijn op jouw vraag die nog niet gesteld is. Want bij Stad&Gracht heb jij echt nog het laatste woord. Van begin tot het einde. Van kennismaking tot eventuele nazorg.

Dus ben je zwanger: gefeliciteerd en wat fijn dat je je weg naar mij toe hebt weten te vinden. Tegenwoordig zie je dus echt dat veel ouders steeds bewuster hun kraamzorg uitkiezen. Passende bij hun wensen en levensvisie. Nog niet zo lang geleden was er niet zoveel te kiezen en gingen we via de verloskundige eigenlijk automatisch naar een van de grotere spelers, tegenwoordig zijn ouders (terecht) kritisch, mondig en denken ze mee. Ze hebben bepaalde ideeën en verwachtingen en zoeken iemand die daar bij aansluit. Nog nooit was het zo populair geweest om eigen regie te houden, en nog nooit stond de meer bewuste benadering zo hoog op het lijstje bij nieuwe ouders (to be) Ouders lezen zich in, bereiden zich voor en willen fijne duurzame producten voor hun baby, informeren zich over de voordelen van het dragen en samen slapen en vragen mij welke producten ik hen kan aanraden voor in de kraamtijd. De lijntjes bij mij zijn kort. Mijn kennis is altijd up to date, en als ik het niet meer weet heb ik een groot netwerk aan hulptroepen.

Maatwerk met respect voor mens en natuur. Zorgen vanuit vertrouwen! Bij mij staan er geen regels zoals rust en reinheid bovenaan de lijst maar is zoveel mogelijk hands-off kramen mijn credo. Ik ga uit van de kracht van ouder en kind en wil daarbij op de achtergrond aanwezig zijn om je te leren wat je eigenlijk allang weet. Zo heb ik lang zo veel de baby niet in handen als bij de standaard kraamzorg. En laat ik duidelijk de regie bij jullie.

Tijdens je zwangerschap valt er genoeg te regelen en daarom is het raadzaam dat je je kraamzorg alvast geregeld hebt. Tijdens jouw kraamweek staat ontzorgen en jullie zelfvertrouwen geven bij mij centraal en op een gedeelde eerste plaats samen met medisch verantwoord en altijd met respect voor ieders levensovertuiging handelen. Ik geef de zorg die ik zelf zou willen hebben. Zorg waar ik als kraamverzorgende altijd voor 100% achter kan staan

Kiezen voor Stad&Gracht betekent dat je gekozen hebt voor één- op één persoonlijke zorg. Waarbij het echt om jullie als gezin draait, zoals jullie het willen. Ik ben bij jullie in zorg en jullie moeten je thuis voelen in je eigen huishouden. En daarom geef ik zorg op maat, passende bij jullie wensen, behoeften en levensstijl. Ik kijk naar het totaalpakket: de zwangerschap, de bevalling en de samenstelling van het gezin. Ik vind het fijn om waar verantwoord en mogelijk buiten de protocollen te denken. En dat is meteen een van de grote voordelen van een zelfstandige kraamverzorgster: minder regeltjes en meer kramen vanuit vertrouwen.

Kraamzorg Stad&Gracht betekent zorg op maat voor moeder, kind en gezin. Beloven ze dat niet allemaal? Ja dat beloven de meeste inderdaad ook. Is dat realistisch? Nee meestal niet. Voordelen van een zzp’er ten opzichte van een grote organisatie: We hebben al tijdens je zwangerschap contact met elkaar. Je bent dus vrijwel verzekerd van zorg van mij en alleen van mij (vooropgesteld dus dat ik altijd ziek kan worden, maar dan zorg ik voor een passende collega zzp’er die op ongeveer dezelfde manier werkt als ik, we kennen elkaar allemaal hier in de regio dus dat komt wel goed). En we kleuren samen de kraamweek in. Mijn kracht ligt bij het geven van zelfvertrouwen aan de ouders, koken, onzichtbaar aanwezig zijn, waar mogelijk hands-off kramen vanuit het hart en overzicht creëren in de soms chaotische eerste dagen. Ik geef daarbij voorlichting waar nodig zonder betuttelend te zijn en bereid je voor op je leven met je baby als ik weg ben. Daarnaast monitor ik vanzelfsprekend jullie gezondheid.

Belangrijk ook om te weten dat ik praktijkopleider ben en er dus een stagiaire mee kan komen in zorg. De ervaring heeft geleerd dat dit van onschatbare meerwaarde kan zijn. Zowel voor jullie als voor haar. Een extra fris paar handen en ogen doet vaak wonderen en brengt veel gezelligheid maar ook kennis met zich mee.

Mijn eigen gemaakte selectie babyvoetjes: “the world is at your feet”

Als extra bied ik kraamzorg voor tienermoeders, en ouders die extra zorg nodig hebben om welke redenen dan ook. Vanuit mijn ervaring uit de (crisis)hulpverlening ben ik gewend ad-hoc te handelen, initiatief te tonen en door te pakken. Ik ben daadkrachtig, nuchter en recht door zee.