Concreet: Wanneer moet ik bellen naar de kraamverzorgende?

  • Wanneer je denkt dat de bevalling op gang komt bel je me meteen. Zodat ik weet dat je ‘bezig’ bent en ik daar rekening mee houd in mijn eigen planning. Dit heet een zogenaamde ‘rommelmelding’. Zodra ik die heb gehad in het begin (liefst zo vroeg mogelijk tijdens jouw bevalling, mag al bij de eerste wee) dan plan ik daar mijn dag omheen om er maar te kunnen zijn als je me echt nodig hebt.
  • Wanneer de verloskundige is geweest en geconstateerd heeft dat de bevalling begonnen is.
  • Zowel bij een thuis- als poliklinische bevalling zal de verloskundige zelf aangeven wanneer assistentie van de kraamverzorgende nodig is.
  • Je belt of appt mij op het moment dat de bevalling begint. Bij een geplande keizersnede hebben wij de datum al besproken en zal ik zelf rond die datum (als er geen veranderingen zijn) contact met je opnemen.
  • Als je kindje geboren is en de rust wedergekeerd is, verneem ik dat graag van jou of je partner. Dan stemmen we af wanneer ik zou komen.
  • Op het moment dat jullie op de hoogte worden gesteld van ontslag nemen jullie contact met mij op.
    
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2019-11-15-at-12.06.02-1024x768.jpeg
Kraamzorg Stad & Gracht

Kraamzorg Stad & Gracht