Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2021-06-15-at-21.31.47-1-1.jpeg


Ik ben Eva, halverwege de 40, moeder van drie kinderen (twee meiden van 24 en 19, en een jongen van 16) en gelukkig getrouwd met Marcel die behalve muzikant en theatermaker ook technisch manager (CTO) is in de IT. Mijn oudste is inmiddels al afgestudeerd filosoof en ook bijna arts en heeft al meer baby’s op de wereld gezet inmiddels dan ik is gek op reizen en koken mijn middelste studeert filosofie in Amsterdam/conservatorium is muzikant/schrijver/spokenword artiest in hart en nieren en treedt lekker veel op festivals op als singer-songwriter en schrijft voor 3 voor 12 en houdt eveneens van reizen en koken. En onze benjamin zit in de vierde van het gymnasium en op de vooropleiding theater (de noorderlingen)en houdt heel erg van fantasy, cosplay, larpen, D&D, Magic, starwars en ontwerpen/programmeren/tekenen/toneelspelen/bolderen(klimmen) en boogschieten en houdt niet van koken maar wel van eten. We wonen met veel plezier midden in de stad Groningen.

Toen ik zelf in 1997 voor het eerst moeder werd voedde ik mijn kind zonder dat ik het wist op volgens het natuurlijk ouderschap: we sliepen samen, ik voedde haar lang en we aten biologisch en vegetarisch. Ik had geen vergelijkingsmateriaal, geen vriendinnen met kinderen en er bestond nog geen internet. Als kind van twee hippie ouders heb ik een groot deel van de wereld in een reizende bus doorgebracht dus was al bekend met een onconventionele start en die nam ik mee als referentie kader in mijn eigen moederschap. Bewust eten, minimalistisch leven, en begaan met mens en dier. Maar ik ben ook een product van twee hoogopgeleide ouders en heb naast het bewuste leven de medische wetenschap ook hoog zitten. Gelukkig is gebleken dat die 2 prima naast elkaar kunnen bestaan. Ik ben nuchter en sta met twee benen in de Groningse klei en wil vooral een realistisch beeld creeeren van zwanger zijn, bevallen en de kraamtijd.

Nadat ik werkzaam ben geweest in de kinderopvang (eigen opvang aan huis), (crisis)hulpverlening en de geriatrie heb ik als kraamverzorgende gewerkt voor de grotere organisaties in Noord Nederland. Het begon met een zaadje dat ik plantte en vanaf dat zaadje is er bijna als vanzelf een prachtige levensboom uit gegroeid. Eentje die symbool staat voor het begin van het nieuwe leven. Safe to say dat ik mijn hele leven al bezeten was van baby’s, zwangere vrouwen (ik heb ze nog jaren getekend) en bevallingen (ik keek voor mijn lol als jong meisje de voorlichtingsvideo’s van mijn moeders werk -docent kraamzorg- jaja de appel valt niet ver van de boom)

Ik heb mij verdiept in het hands-off kraamzorgen: de regie bij de ouders laten en op de achtergrond aanwezig zijn. Dat betekent dat ik de zorg, in overleg, in jullie handen laat. Jullie zijn de ouders en ik ben op afroep beschikbaar. Ik ga uit van de kracht van de ouders. Nuchter dus maar altijd met respect en een open visie. Ik heb al veel gezien en meegemaakt en gewerkt onder vrij bijzondere en uitzonderlijke situaties waardoor ik onbevangen en onbevooroordeeld een gezin binnentreed: met open hart en open mind.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2021-06-15-at-21.31.47-2.jpeg

Of je nu kiest voor een zzp’er omdat je meer maatwerk wenst of graag kortere lijntjes hebt, of omdat je geen organisatie kunt vinden waar je je mee kunt identificeren is allemaal heel persoonlijk. Feit is dat je je weg naar mij hebt weten te vinden, en dat het blijkbaar zo heeft moeten zijn. Bij mij ben je geen nummer. Ik neem nooit meer zorgen aan dan ik ook daadwerkelijk aankan en in principe kun je ervan uitgaan dat als ik bij je aan het werk ga dat ik het ook afmaak. Vooropgesteld dat ik natuurlijk altijd ziek kan worden. In dat geval regel ik een collega zzp’er of schakel ik het groene kruis of isis in zodat je altijd verzekerd bent van de juiste zorg.

Mocht je je toch nog afvragen of wij een match kunnen zijn: mijn doelgroep bestaat voor een groot deel uit expats, hoger opgeleide en bewuste ouders, maar wat mijn gezinnen vooral gemeen hebben is dat ze de regie graag zelf in handen houden en zelf willen (mee) denken en (terecht) kritisch zijn en een kraamverzorgster zoeken die dat ook is. Ze kijken en denken verder dan een grote organisatie die standaard wordt aanbevolen en gaan zelf op onderzoek uit. Ze hebben wensen of misschien zelfs wel slechte ervaringen bij de eerste of kennen via via mooie verhalen van hun kraamverzorgende. Over het algemeen zijn wij zzp’ers uit een ander soort hout gesneden. Ons bedrijf is ons kindje en we werken niet omdat het moet maar omdat het mag en zijn zelf ook kritisch en bewust.

Kraamzorg Stad & Gracht

Kraamzorg Stad & Gracht